Datum objave: 5. listopada 2023.
Kategorija: NASLOVNICA

POSJET ASTRONOMSKOM CENTRU RIJEKA

         Učenici produženog boravka drugih razreda, u četvrtak 5. listopada 2023. godine, uz pratnju učiteljica produženog boravka, posjetili su Astronomski centar u Rijeci. Uživajući u šetnji, učenici su stigli na odredište gdje su ih ugodno dočekali djelatnici Astronomskog centra. Nakon kratkog predaha u okruženju zvjezdarnice, učenici su, uz vodstvo djelatnika, razgledali unutrašnjost centra, a posebice planetarija. Tijekom gledanja projekcije „Putovanje male zvijezde“ u planetariju, učenici su spoznali posebnosti svemira, razlike među zvijezdama, obilježja planeta Sunčevog sustava te naposljetku upoznali i našu najvažniju zvijezdu – Sunce.

    Učenici trećih razreda produženog boravka, sa svojom učiteljicom i knjižničarkom, također su posjetili Astronomski centar, u petak 6. listopada 2023. godine. U planetariju su gledali projekciju „Kaluoka'hina – začarani greben“ u kojoj su otkrili nepoznat svijet, skriven među prostranstvima oceana, gdje morske dubine skrivaju fascinantne tajne. Upoznali su začarani greben, pun avantura i opasnosti, koji krije pregršt zagonetki i misterija, jedini takve vrste na cijelom planetu.

    Projekcije su izazvale oduševljenje i znatiželju učenika, a zatim je slijedila  objava doživljaja i diskusija o pogledanim projekcijama. Obilazak je završio prekrasnim pogledom na grad Rijeku s vidikovca Astronomskog centra.

Pročitajte još

Skip to content