preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornja Vežica Rijeka

Login

KNJIŽNICA

U prizemlju škole, pri glavnom ulazu u školsku zgradu, smještena je naša lijepo uređena školska knjižnica.

Uslugama školske knjižnice možete se koristiti i putem Online kataloga školske knjižnice, kao i putem sadržaja Virtualne knjižnice, a događaje iz školske knjižnice pratite na našem Padletu koji se redovito ažurira.

 

Školsku knjižnicu svakodnevno vole posjećivati učenici svih generacija posuđujući svoje lektire, ali i redovito čitajući naslove za slobodno čitanje, čitanje iz užitka.

Školska knjižnica i mjesto je susreta čitateljskog kluba „Šta da?“ koji okuplja knjigoljupce od 5. do 8. razreda, a koji se zbog svoje ljubavi prema čitanju vole okušati i u natjecanjima za poticanje čitanja poput „Čitanjem do zvijezda“.

Sudjelujemo i u drugim aktivnostima za poticanje čitanjaprojektu „Naša mala knjižnica“, eTwinning projektima, projektima u Školi „Storytelling“, „Naši nam učitelji čitaju“ i na taj se način želi kod učenika razviti vještina čitanja i ljubav prema čitanju, sposobnost kritičkog promišljanja, pretraživanja informacija te kompetencija učenja. 

Tijekom godine brojnim se aktivnostima obilježavaju važni datumi, provode se različite radionice uz nastavne sate knjižničnog odgoja i obrazovanja, sudjeluje se u školskim projektima i programima, organiziraju se i planiraju kulturni sadržaji u knjižnici i drugo.

Na te se načine želi pokazati da je knjižnica mjesto susreta, čitanja, učenja, istraživanja, kreativnosti, razmjena ideja, maštanja…mjesto gdje je ugodno provoditi (slobodno) vrijeme!

A to možete činiti tijekom radnog vremena školske knjižnice:

 

ponedjeljak, srijeda, petak:      08:00 - 14:00

utorak, četvrtak:                       12:00 - 18:00

 

Dobro nam došli!

 

Vaša knjižničarka: Anja Kučan Buterin

 
preskoči na navigaciju