preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornja Vežica Rijeka

Login

Virtualna knjižnica

 

Dragi mali i veliki korisnici naše školske knjižnice,

 

odabirom fotografije uđite u virtualni svijet knjiga, znanja i aktivnosti vezanih uz čitanje, učenje i istraživanje.

Živimo u izazovnim vremenima kada se nastava, kulturna događanja, provođenje slobodnog vremena nerijetko odvija u virtualnom okruženju. Svi se pokušavamo prilagoditi novom načinu funkcioniranja, pa tako i školska knjižnica.

Iako je knjižnica otvorena svakoga dana, puno toga možete pronaći i na ovim virtualnim stranicama.

 

Cilj virtualne knjižnice je pružanje pomoći i podrške svim njezinim korisnicima: učenicima, nastavnicima, stručnim suradnicima, roditeljima i asistentima u nastavi.

Sada ćete u bilo kojem trenutku, u udobnosti svojeg doma, moći pristupiti našoj školskoj knjižnici, saznati o aktivnostima iz školske knjižnice, projektima u kojima sudjelujemo, moći ćete čitati e-lektire, pretraživati mrežne izvore, pratiti što se čita u čitateljskom klubu i koje knjige možete posuditi u vašoj školskoj knjižnici. Ali i još mnogo drugoga…

Virtualna knjižnica je i podrška učenicima u učenju, nastavnicima u poučavanju, stručnim suradnicima i roditeljima koji prate i pridonose procesu učenja i poučavanja. Ovdje ćete pronaći mrežna mjesta koja sadrže digitalna izdanja lektirnih naslova, mnoštvo poveznica na korisne materijale za nastavu i izvore znanja, poveznica na edukativne stranice, besplatne kulturne virtualne događaje, korisne materijale, preporuke za čitanje i korištenje slobodnog vremena.

 

Dobrodošli ste da pronađete nešto za sebe, svoje učenje ili poučavanje!

Nadam se da će vam ova virtualna knjižnica biti od pomoći kako tijekom procesa učenja i obavljanja školskih obaveza, tako i tijekom kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Važno je napomenuti kako se svi materijali mogu koristiti isključivo u edukativne svrhe i provođenje kvalitetnog slobodnog vremena te kako je potrebno prilikom njihovog korištenja poštivati autorska prava!

 

*Cjeline će se proširivati i nadopunjavati sadržajem.

 

Svi sadržaji Virtualne knjižnice Osnovne škole Gornja Vežica služe u odgojno-obrazovne svrhe sukladno člancima 84., 85. i 88. Zakona o autorskim i srodnim pravima (NN 167/03, 79/07, 80/11, 125/11, 141/13, 127/14, 62/17, 96/18)

 

 

Knjižničarka:  Anja Kučan Buterin,

diplomirana knjižničarka i magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti

E- mail: knjiznica.osgornjavezica@gmail.com

preskoči na navigaciju