2019-10-15 14:32:00

12.10.2019. - AKCIJA UREĐENJA ŠKOLSKOG OKOLIŠA

         Vijeće roditelja OŠ Gornja Vežica već treću godinu na natječaju Riječki program lokalnog partnerstva osigurava sredstva kojima oplemenjuje prostor za boravak učenika. Ovim je programom u okolišu škole  uređena Trim staza i ograđeni su Urbani vrtovi Gornje Vežice. 

         Ovogodišnji projekt nosi naziv „Poziv na igru“.

         Namjerava se urediti  i oplemeniti betonsko igralište na zapadnoj strani škole kako bi učenici osim timskih igara na igralištu uz pomoć iscrtanog  poligona oko igrališta mogli igrati i druge igre. Produženi boravak bi u poslijepodnevnim satima mogao koristiti poligon za razne aktivnosti. Roditeljima koji dolaze u poslijepodnevnim satima sa svojom djecom na igralište bila bi  ponuđena osmišljena zabava.

         Cilj je Programa riječkog lokalnog partnerstva potaknuti građane, u našem slučaju roditelje i učenike, da sami  rješavaju probleme  zajednice. Na taj način potičemo  vrijednost volontiranja u zajednici te doniranja s ciljem ostvarenja zajedničkog dobra.

         U subotu, 12.10.2019., okoliš naše škole vrvio je roditeljima i djecom . Jedan je dio roditelja i učenika oslikavao igralište, drugi dio radio je u vrtu.

         Radovi na igralištu  privode se kraju, a vrt je pripremljen za zimu. 

 


Osnovna škola Gornja Vežica