preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornja Vežica Rijeka

Login
Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Sviđa li Vam se novi način izdanja naših "ISKRICA"!
Forum
Točno vrijeme

Vremenska prognoza
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 4. 2010.

Ukupno: 466256
Danas: 2
You Tube
www.youtube.com
Obrazovne interaktivne digitalne online igre za učenike 6. razreda

Gracijela Orobabić, prof. engleskog jezika, kreirala je za svoje učenike digitalne igre vezane uz obrađene sadržaje. Za kreiranje igri korišteni su alati wordwall, kahoot i quizizz. Teme su Ujedinjeno kraljevstvo, znamenitosti Londona te značajke Britanske kulture. Evo prilike da ponovite, uvježbate i usavršite svoje znanje na ove teme :)

Igre su otvorenog tipa pa se mogu poigrati svi koji žele.

Linkovi za igre su: http://kahoot.it/challenge/0290458 kviz o UK prvi dio, ograničen izazov igre do 22.2.2019.

http://kahoot.it/challenge/0151675 kviz o UK drugi dio, ograničen izazov do 22.2.2019.

http://join.quizizz.com kod za pristup 057092 , kviz o UK, znamenitostima Londona i Britanskim običajima 

Jezične vježbe uz video slikovnicu "Dog vs. Cat" kroz digitalne igre možete bolje savladati koristeći linkove: http://wordwall.net/resource/370150 collocations

            http://wordwall.net/resource/370279 character traits

Na svakom linku su 4 varijacije igre, a možete koristiti i PDF format vježbi.

Enjoy the games! Learning English is fun! :)

OŽUJAK 2019

Nove digitalne obrazovne igre za šestaše smiley

Dragi učenici, kreirala sam za vas nove interaktivne digitalne igre uz teme hrana i brojive/nebrojive imenice, ovaj put u alatu LearningApps. Možete ih igrati na stolnim računalima, tabletima i mobitelima uz pristup Internetu. Dobro će vam doći za vježbu tog novog gradiva.

Evo linkova i opisa igrica:

1. Label the Food http://learningapps.org/view6790390  u igri "Označi naziv namirnica" kliknete na"lizaljku" na fotografiji i dobiti ćete izbor naziva namirnica. Riječ pročitajte, dotaknite znak "i" da čujete izgovorenu riječ, te kliknite na onu koja odgovara označenoj sličici. Na velikoj fotografiji pokazat će se riječ uz namirnicu. 

2. Food Categories http://learningapps.org/view6790529 u igri "Svrstaj namirnice u kategorije" čujete zvučni zapis kliknuvši na Listen, te namirnice svrstate povlačenjem u Fruit/Vegetables/Meat and Fish or Other (voće, povrće, meso i riba ili druge namirnice). U donjem desnom uglu klikom na plavu kvačicu provjerit ćete točnost svojih odgovora.

3. Food Crossword  http://learningapps.org/view6790937 u križaljci kliknete na broj, pokaže vam se sličica i napišete naziv te namirnice. Kada točno riješite, dobiti ćete poruku na dnu križaljke

4. Healthy or Junk Food  http://learningapps.org/view6791033 u igri "Zdrava i nezdrava hrana" sličice namirnica, nakon što poslušate naziv dotaknuvši "i", odvlačenjem svrstavate u hladnjak sa zdravom i hladnjak sa nezdravom htranom. Točnost provjeravate klikom na plavu strelicu.

5. Countable and Uncountable Food http://learningapps.org/view6790807 u igri "Brojive i nebrojive namirnice" pazite na te gramatičke kategorije rješavajući puzzle igru. Kada je na vrhu plavo označeno Countable, kliknete puzzle sa brojivim imenicam naziva namirnica, a kada je plavo označeno Uncountable, kliknete nebrojive. Otkriti ćete fotografiju namirnica u pozadini.

6. Countable and Uncountable Nouns http://learningapps.org/view6791102 u igri "Brojive i nebrojive imenice" svrstavate različite imenice u kategoriju brojive ili nebrojive 

Nadam se da ćete se dobro zabaviti uz ove korisne igre. Have fun yes 

Vaša prof. Gracijela Orobabić

 

OBRAZOVNE INTERAKTIVNE DIGITALNE ONLINE IGRE ZA UČENIKE 3. RAZREDA

Gracijela Orobabić, prof. engleskog jezika, kreirala je za svoje učenike 3.ih razreda nekoliko digitalnih online igara u alatima wordwall i quizizz. Teme su školski predmeti, namještaj u učionici, prostorije u kući i stanu te namještaj u njima. Poigrajte se, ponovite i uvježbajte gradivo.

Linkovi za igre: http://wordwall.net/resource/361914 classroom furniture

                       http://wordwall.net/resource/361938 school subjects

                       http://wordwall.net/resource/361956 my home

Novi kviz na linku: http://join.quizizz.com pristupite s kodom 320692

Have fun with the games! :)

OŽUJAK 2019

Nove igre za trećaše smiley

Dragi učenici i roditelji, kreirala sam nove interaktivne digitalne igre uz teme obrađene na našoj nastavi. Možete ih igrati na stolnim ili prijenosnim računalima i na mobitelima. Djeco, treba vam Internet, pa zamolite roditelje da vam omoguće pristup.

Evo linkova i opisa igrica: 

1. Telling the Time http://learningapps.org/view6790261 u igri "Čitanje vremena na satu" ponovit ćete naučeno, puni sat i pola sata. U gornjem retku vidite katice sa brojevima napisanim vremenom, a dolje su ponuđene kartice sa riječima napisanim vremenom. Dobro ih proučite i pročitajte. Kliknite na brojevni izraz i povežite ga povlačenjem sa pisanim izrazom. Zelenom bojom označen je točan odgovor. Ako pogriješite, odvucite broj na drugo mjesto.

2. My Day aktivnost se sastoji od gledanja kratkog animiranog videa na poveznici mog google diska http://bit.ly/2XK6XIN koji će vam pomoći pri rješavanju interaktivne igre o aktivnostima učenika tijekom radnog dana http://learningapps.org/view6794250. U igri poredate aktivnosti po redu povezujući ih od najranije u danu s brojevima na vremenskoj crti. Karticu s riječima pročitajte, poslušajte izraz dodirom znaka "i", dobro razmislite i svrstajte. Izraze možete premiještati ako pokriju jedni druge. Ako vam povezivanje ide teže, ne brinite, važno je da što više izraza upamtite, a u tome će vam pomoći i video. Kada završite, klikom na plavu strelicu u donjem desnom uglu ekrana provjerite točnost.

3. My House (label the rooms) http://learningapps.org/view6790096 u igri "Moja kuća - imenuj označene prostorije" na slici kliknete na "lizaljku" i ponuđeni su vam nazivi prostorija. Pročitajte ih, poslušajte dotaknuvši crni "i", te kliknite na riječ koja imenuje zadanu prostoriju.

4. Food (label the food) http://learningapps.org/view6790390 u igri " Hrana - imenuj označene namirnice" istim načinom kao i u igri br 3 My House, povezujete nazive hrane sa slikom čitanjem i slušanjem

5. Food (matching game) http://learningapps.org/view6790700 u igri "Hrana - igra povezivanja" povezujete riječ sa slikom namirnica. Puno je namirnica ponovljenih iz 2. razreda i još novo naučenih. Kliknete na riječ i povučete ju do odgovarajuće sličice. Kada okvir slike potamni, otpustite riječ i ako ste točno povezali, par nestane s ekrana. Ako niste točno povezali, crveno je označena greška, kliknite na spoj dvaput da ih odvojite, i odvucite riječ prema drugoj, točnoj sličici. 

6. Healthy or Junk Food http://learningapps.org/view6791033  u igri "Zdrava i nezdrava hrana" svrstavate namirnice povlačenjem riječi. Pogledajte sličicu, poslušajte riječ dotaknuvši crni znak "i", i zatim ju stavite u hladnjak zdrave hrane, Healthy Food, ili u hladnjak nezdrave hrane, Junk Food. Jako je važno da jedemo zdravo da bi ostali zdravi.

Nadam se da ćete se zabaviti uz ove igre, a sigurno će vam pomoći da bolje upamtite i uvježbate gradivo. Have fun yes

Your teacher Mrs Gracijela Orobabić smiley

 

 

Priloženi dokumenti:
food 2.jpg

preskoči na navigaciju